Fotosafari i Lofoten? Disse 12 lett tilgjengelige stedene bør du få med deg!

I løpet av de siste årene har mange av Lofotens perler fått en tilnærmet ikonisk status på sosiale medier. Mange av disse stedene kan du faktisk oppleve uten å gå spesielt langt fra bilen og bilveien! I denne artikkelen har vi samlet en oversikt over de mest populære foto- og utkikkspunktene i Lofoten som kan nåes fra bilen, med link til plassering i Google maps. For å gjøre det enklere for deg er listen satt sammen i kronologisk rekkefølge fra fergekaien i Moskenes i sør til Svolvær i nord. Alle bildene i artikkelen er tatt av Lars, på våre turer til de beskrevne lokasjonene.

Oversikt over alle stoppestedene:

1. Djupfjorden, Moskenes

Djupfjorden er en nydelig plass å starte reisen i Lofoten på, spesielt dersom du ankommer høst eller vinter. Her finner du fjell som stiger bratt opp fra den lille fjordarmen og skaper spennende kontraster. Dersom du er så heldig at nordlyset danser på himmelen, er dette en ypperlig plass å fange dette på kamera. Her er det nemlig lite lysforurensning. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

2. Reine, Moskenes

De fleste som stopper innom Lofoten er innom Reine, og dette motivet har du sikkert sett mange ganger i ulike versjoner. Bildet er av Reine sentrum med Olstinden i bakgrunnen. Bildet er tatt fra parkeringsplassen som ligger til høyre fra hovedveien, på vei mot Reine fra sør. Her finner du lokasjonen i Google maps.

3. Sakrisøy, Moskenes

Sakrisøy er et sjarmerende fiskevær med ikoniske gule rorbuer, som gir en fotogen forgrunn til de steile fjellene i bakgrunnen – også her får du utsikt til Olstinden. Når du blir sulten kan du ta deg fiskeburger på Anitas sjømat, det vil du ikke angre på. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

4. Hamnøya, Moskenes

Utsikten med de røde rorbuene på Hamnøya er kanskje det aller mest kjente motivet fra Lofoten for tiden. Dette bildet er tatt fra den siste broen før man kjører videre fra Reine og Sakrisøy. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

5. Rambergsanden, Flakstadøy

Rambergstranden er en av mange nydelige strender i Lofoten. Den er lang og bred, og er kjempefin å vandre langs til alle årstider. Midt på stranden renner det en elv, som skaper fine formasjoner i sanden. Bildet under er tatt fra parkeringsplassen man finner på nordenden av stranden. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

6. Fv807, Storavatnet, Flakstadøy

Når du tar av mot Nusfjord og Storavatnet, blir du etter kort tid møtt av en vegg med høye, mektige fjell. Her kan det lønne seg å stoppe i en sidelomme for å ta et bilde eller to. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

7. Nusfjord, Flakstadøy

Nusfjord er et av Norges eldste og best bevarte fiskevær med lange tradisjoner. Skal du oppleve god, gammeldags Lofot-stemning, må du ta en tur innom Nusfjord. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

Nusfjord

8. Vareid Flakstadøy

Når du er ferdig i Nusfjord sentrum og kjører videre nordover, kommer du plutselig til en åpning og en liten veilomme ut mot havet. Her får du åpen utsikt over havet, med nydelige fjell og fotogene steiner på stranden i forgrunnen. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

9. Vikten, Flakstadøy

Ti minutter fra hovedveien kommer du til et lite tettsted som heter Vikten. Her har havet stått inn og slipt steinene til interessante skulpturer. Disse fungerer fint som forgrunn for bildene dine, spesielt på lavvann. Sjekk vannstand her. På Vikten finner du også en koselig café og et glassblåseri. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

10. Uttakleiv strand, Vestvågøy

Uttakleiv er den perfekte stranden for både nordlys, midnattssol og solnedgangsbilder. Stranden er fylt med nydelige runde steiner og høye, steile fjell i bakgrunnen. Uttakleiv er også en populær plass å campe. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

11. Unstadstranden, Vestvågøy

Unstad er et yndet mål for surfing. Her finner du brakende bølger, spektakulære fjell og runde steiner. Vandrer du til enden av veien, finner du også ruinene etter et hus som kan være interessant som forgrunnsmotiv. Her finner du lokasjonen i Google maps. 

12. Henningsvær, Austvågøy

I Henningsvær er det en egen stemning – du merker det med en gang du setter fot i byen. Her samles Lofotens friluftsfolk for å ta en pils, slappe av og nyte en god bacalao klatrekafeen. Fjellene rammer inn den koselige byen i flere retninger, og du finner enkelt gode motiver. Her finner du lokasjonen i Google maps.  

Lykke til med din foto-safari i Lofoten! Vi håper du fikk noen tips eller inspirasjon fra denne artikkelen. Del gjerne med venner og kjente, og ikke vær redd for å ta kontakt om det er noe du lurer på 🙂